HYRA HÄST

Vill du testa på hur det är att ha egen häst, eller är du bara sugen på att prova fjordhäst?

Hos oss kan du hyra en fjordvalack från ridlägrens slut till deras början året därpå. 


Så går det till:

Skicka en förfrågan till oss under maj månad med vad ni är intresserade av för typ av häst. Förfrågan bör innehålla vad ni kommer att göra under året, vilka som ska rida hästen och längd/vikt och ridvana på dessa. Vi behöver även veta hur det fungerar i det stall ni planerar att ha hästen i då en del av våra hästar inte kan gå med ston. Vi ser helst att hästarna går med kompisar för få utlopp för sitt sociala behov. 

Under Juni månad efter att alla hästar kommit åter från sina hyresvärdar hör vi av oss och bokar tid för provridning. 

Om ni beslutar er för att hyra en häst betalar ni en bokningsavgift (1000kr) för att reservera hästen. Denna summan återbetalas EJ om ni senare beslutar att ni ändå inte vill hyra hästen, oavsett orsak. 

Ni får hämta er häst efter lägerperiodernas slut i Augusti och lämna honom åter i början av Juni innan ridlägren börjar. 

Under hyresperioden står ni för samtliga löpande avgifter så som stallhyra, hovslagare, vaccination etc. Vid skada/sjukdom betalar ni den fasta delen av försäkringens självrisk (5000kr) per självriskperiod om 125 dagar. Fullständigt träckprov med analys av inälvsparasiter inkl. stor blodmask ska göras i god tid innan återlämnande. Hästen återlämnas i slutet av en skoperiod och skos här på hyrestagarens bekostnad. Hästarna är normalt sett skodda max 2v från det datum man kan hämta dem i Augusti. 

Hyreskostnaden för hästar som får brukas fullt ut är 7000kr för hela perioden. För äldre hästar med begränsningar i ex. hoppning är hyran 6000kr. Hästar upp till och med 3år kostar ingenting att hyra, och hästar som är 4 år på hösten kostar 3000kr. I hyran ingår sadel och träns, övrig utrustning får ni själva hålla med. Eventuell utrustning som går sönder under hyresperioden ska ersättas med likvärdig sådan. 

Under hyresperioden finns vi alltid som bollplank vid eventuella problem/funderingar. Trivs du och hästen bra tillsammans har du nästan alltid möjlighet att hyra din häst även nästkommande vinter. 

Vi hyr i första hand ut till privatpersoner, men vissa hästar lämpar sig bättre för olika typer av verksamhet, så även mindre ridskolor/ridverksamheter är välkomna att kontakta oss för uthyrning. Där gäller något andra villkor. 

Så gott som alla våra hästar är snälla och välutbildade och en del av dem är även inkörda. En hel del lämpar sig för nybörjare medan andra kräver lite mer rutinerade ryttare. Många av vårar hästar tävlar vintertid i hoppning och dressyr och bidrar till en härlig marknadsföring av rasen och vår verksamhet.

Alla hästar är uthyrda för säsongen 2023-2024. Välkomna med förfrågan i slutet av våren 2024.